Logo of

Vrijwilligers gezocht!

Ons project wordt gedragen door het engagement van een groep enthousiaste vrijwilligers.

  • Heb jij een warm hart en een luisterend oor voor mensen met obesitas die nood hebben aan een babbel?
  • Wil je je verdiepen in alle aspecten van obesitaszorg en informatie verstrekken tijdens onze inloopnamiddagen?
  • Sta je graag in voor logistieke taken en de organisatie van activiteiten?
  • Zorg je liever achter de schermen mee voor onze sociale media?

Contacteer ons via het aanmeldingsformulier en wie weet maak jij binnenkort ook deel uit van het Infobees-vrijwilligersteam!

Two hands forming a heart shape.

Vrijwilligers Veelgestelde vragen

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat moet ik kunnen als vrijwilliger?

Jouw inzet en enthousiasme zijn het allerbelangrijkst. Maak je deel uit van het team dat mensen te woord staat (tijdens inloopnamiddagen en andere activiteiten), dan verwachten we luistervaardigheid, inlevingsvermogen en discretie. Kennis over de oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelingen van obesitas is ook belangrijk. Daarover organiseren we de nodige opleidingsmomenten, speciaal voor onze vrijwilligers.

Werk je alleen achter de schermen (logistiek, sociale media), dan zijn andere vaardigheden belangrijker, zoals organisatietalent, creativiteit, …

Van alle vrijwilligers verwachten we stiptheid en een goede teamspirit.

Als ik me opgeef als vrijwilliger voor inloopmomenten en activiteiten, moet ik dan bij elke activiteit aanwezig zijn?

Neen. We zijn met een team, dus we verdelen de taken. Elk trimester maken we een planning. Wanneer je je naam opgeeft voor een bepaalde dag verwachten wel dat je er ook effectief bent. In geval van overmacht zoek je bij voorkeur zelf voor vervanging, bijvoorbeeld door van dag te wisselen met een andere vrijwilliger.        

Ben ik als vrijwilliger verzekerd tegen ongevallen en burgerrechterlijke aansprakelijkheid?

Als vrijwilliger van Infobees ben je zowel tijdens als op weg naar en van de activiteiten verzekerd voor burgerrechterlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen.

Krijg ik een vergoeding?

We voorzien geen forfaitaire vrijwilligersvergoeding, maar Infobees betaalt binnen redelijke grenzen wel je verplaatsingskosten terug.

Is er een opleiding voor de vrijwilligers?

Jazeker. We voorzien enerzijds een basisopleiding over de oorzaken, gevolgen, preventie en behandeling van obesitas. Anderzijds bieden we onze vrijwilligers vorming over gesprekstechnieken en aanverwante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld beroepsgeheim en discretieplicht, psychologische aspecten van het omgaan met mensen met een chronische ziekte enz. We werken hiervoor samen met specialisten uit obesitascentra en met andere vrijwilligersorganisaties.

Join BASO

Apply for membership of BASO for an annual membership fee of €40