Logo of

Veelgestelde vragen

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Is iedereen welkom op de inloopnamiddagen?

Iedereen die kampt met obesitas of overgewicht, iedereen die samenleeft met iemand die hiermee te maken heeft (partner, ouder, …) en iedereen die vragen heeft over obesitas is welkom.

Moet je Nederlands kennen?

Ja. Voorlopig is onze groep vrijwilligers nog niet zo uitgebreid dat wij kunnen garanderen dat er altijd iemand is die Engels, Frans of andere talen spreekt.

Wie mag deelnemen aan de activiteiten?

Op de infosessies zijn alle geïnteresseerden welkom. Sommige andere activiteiten zijn echter bedoeld voor een specifieke doelgroep, bvb. een rondetafelgesprek voor ouders van kinderen met obesitas, of een yogasessie alleen voor mensen met obesitas of overgewicht. Wanneer een activiteit niet openstaat voor iedereen, is dit aangegeven in de kalender.

Zijn alle activiteiten gratis?

Ja. Zowel de infosessies als de andere activiteiten zijn gratis. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een activiteit met een beperkt aantal plaatsen, verwachten we wel dat je komt. Inschrijven is een engagement, ook wanneer je voor de activiteit niet hoeft te betalen.

Helpt Infobees je om te vermageren?

De vrijwilligers van Infobees zijn geen coaches die samen met jou een traject opstarten om te vermageren. Zij nemen de rol van een diëtist, arts, bewegingscoach enz. niet over. Zij kunnen je wel doorverwijzen naar een professionele hulpverlener indien je dat zou wensen.

Uiteraard kunnen de steun van lotgenoten en het gevoel er niet meer alleen voor te staan er soms voor zorgen dat je erin slaagt bepaalde gewoontes te veranderen die een negatieve invloed hebben op je gewicht. Dat is dan mooi meegenomen, maar dit is niet iets dat wij kunnen garanderen.

Hebben de vrijwilligers beroepsgeheim?

Neen. De vrijwilligers zijn geen erkende zorgverstrekkers en hebben dus geen beroepsgeheim. Zij hebben wel discretieplicht. Dat betekent dat zij dat wat je hen vertelt nooit zullen doorvertellen aan andere bezoekers van Infobees, noch aan mensen buiten de organisatie. Zij mogen wat zij vernemen in gesprekken wel doorvertellen aan andere medewerkers van Infobees, maar alleen indien dit nodig is om de persoon in kwestie verder te helpen. 

Join BASO

Apply for membership of BASO for an annual membership fee of €40